Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

17 de febrer de 2020

L'ombra de la Magui encara és al jardí

Títol original: L'ombra de la Magui encara és al jardí
Autor: Sylvia Lagarda-Mata
Editorial: Columna
Idioma: Català
Primera edició: 2020
Webs relacionades: https://sylvialagardamata.blogspot.com/
Us agradarà si us va agradar: Les novel·les policíaques, les històriques, les que passen a Barcelona...
Categoria: Novel·la, Intriga, Novel·la negra, Suspens, Històrica
Contraportada:

El Marc, un jove historiador i professor, està passant un moment sentimentalment complicat i per distreure's comença a interessar-se en el que ell denomina «l'enigma familiar»: la desaparició de la Magui Viladalba, la germana de la seva besàvia, durant la revetlla de Sant Joan de 1919. Ara que tots els integrants del drama són morts, només els records difusos de l'àvia Marga i el llibre que el rebesavi va escriure poden apropar el Marc a la resolució del cas. Malgrat el temps i l'absència d'indicis, el Marc rep dues ajudes inesperades: una prové d'una advocada, l'Anna, que ha conegut per internet, i l'altra de la Teresina, l'amiga de la Magui, ja molt gran i que viu a la residència en què s'ha convertit l'antiga casa familiar. La novel·la ens porta també a la Barcelona del 1919, on l'inspector Manzanares s'ocupa de resoldre el cas. Està convençut que alguna cosa molt fosca s'amaga darrere la desaparició de la nena, i haurà de trobar indicis a la casa modernista de la Bonanova en què viuen els Viladalba mentre investiga les relacions entre ells i lluita contra les influències de la poderosa família, que defensa com a única opció possible que la nena va ser segrestada. 
Dues històries separades en el temps que es desenvolupen en paral·lel en aquest domestic noir fascinant en què el lector va encaixant les peces de la investigació fins que de manera sorprenent s'arriba a resoldre l'enigma de com va desaparèixer la Magui.

Impressions:

M'ha agradat molt, a part de la debilitat que tinc per les històries que passen a la Barcelona actual, i, sobretot, a la Barcelona de fa anys, es que en aquesta història hi ha les dues Barcelones simultàniament! El canvi temporal constant, que et fa seguir les dues investigacions alhora, tant lo original de l'inspector Manzanares com la d'en Marc, el besnet de la germana de la Magui, són apasionants i complementàries. No faré cap spoiler del final... però... uf... genial! Una altra gran història de la Sylvia Lagarda-Mata ^.^

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada