Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

19 d’agost del 2019

La mort del comanador

Títol original: Kishidancho Goroshi (Llibres 1 i 2)
Autor: Haruki Murakami
Editorial: Empúries
Idioma: Català
Traductor/a: Albert Nolla
Primera edició: 2018
Webs relacionades: Web de l'autor (anglès)
Us agradarà si us va agradar: Qualsevol llibre de l'autor
Categoria: Novel·la, Ficció
Contraportada:
El protagonista d’aquesta novel·la és un pintor de retrats a qui la dona ha deixat de manera inesperada. Després d’unes primeres setmanes de desconcert viatjant sense rumb pel Japó, s’instal·la en una casa a la muntanya que li cedeix un bon amic. Al cap de poc d’arribar-hi comença a sentir uns sorolls estranys que el porten fins a unes golfes amagades, i allà troba, ben embolicat, el que li sembla un quadre inèdit del gran pintor Amada, pare de l’amic i propietari de la casa, un home ja senil que viu en una residència.

Quan el destapa, descobreix que es tracta de l’obra La mort del comanador, en què es representa una escena d’una violència estremidora. A partir d’aleshores, i com si s’obrís la porta d’un altre món, el misteri i els fets estranys s’escolen a la seva vida i comença un camí fascinador, ple de senyals indesxifrables i de preguntes inquietants, que ni el protagonista ni el lector podran abandonar.

Per primera vegada en molt de temps, Murakami recupera la veu en primera persona per endinsar-nos en el seu món singular, on la quotidianitat es barreja amb l’inexplicable. Un univers profundament bell, tan inquietant com captivador.
Impressions:

Al principi, quan tot son coses mes o menys "normals" es fa una mica monóton... però des del moment en que el protagonista troba el quadre i comencen a passar-li coses estranyes es torna fascinant. Desprès de llegir diversos llibres de l'autor em pensava que sabia per on aniria la història, però, una vegada més, arriba molt més enllà del que es podia esperar i sorprèn amb la capacitat de la seva imaginació. M'ha agradat molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada