Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

9 de setembre del 2010

Contes per a nens i nenes políticament correctes

Títol: Contes per a nens i nenes políticament correctes
Autor: James Finn Garner
Editorial: Quaderns Crema
Idioma:  Català
Traductor/a: Quim Monzó i Maria Roura
Primera edició: octubre 1995
Pàgines: 103
Categoria: Satíric
Contraportada:
Fa molt de temps, en una època llunyana, els homes (perdó: les persones masculines) de mitjana edat es reunien en els seus clubs elitistes, fumant sense parar puros pudents,  i s'explicaven, els uns als altres, aventures de la nit abans,  exagerant-les una mica si calia. Algunes d'aquestes aventures s'han perpetuat al llarg dels segles en forma de contes infantils, amb personatges tan famosos com la Caputxeta Vermella, la Ventafocs, els tres porquets, la Blancaneu, Joan i la mongetera... El problema és que aquelles aventures (i per tant aquests contes infantils) eren (i són) sexistes i racistes -discriminatòris en qualsevol cas-, i mostren un menyspreu constant pels valors culturals que, com a persones, mereixen les bruixes, les fades, els animals, els gnoms, l'ecologia en general i, en particular, el reciclatge i els drets dels no fumadors.
Finalment, però, després de segles d'obscurantisme, James Finn Garner ha tingut el coratge de reescriue aquests contes infantils d'acrod amb els temps políticament correctes a què afortunadament ens acostem. El company Garner és escriptor i actor, i viu a Xicago. Publica al Chicago Herald Tribune i actua a la Chicago Public Radio.
Impressions:

    Una petita joia. Es tracta d'una revisió d'alguns dels contes de tota la vida des de un punt de vista més actual i politicament correcte. Feia temps que n'havia sentit a parlar i tenia ganes de llegir-lo. Quin fart de riure! Li dono un 9/10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada