Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

30 d’agost del 2010

The Giver. El Dador de recuerdos

Títol: The Giver. El Dador de recuerdos
Autor: Lois Lowry
Editorial: Ed. Everest
Idioma: Castellà
Traductor/a: Maria Luisa Balseiro
Pàgines: 237
Categoria: Ciencia ficció
Web: www.eldador.es
Contraportada:
Jonás ha recibido una misión única dentro de su Comunidad. Una misión que, a diferencia del resto de la gente, le permite ver el mundo con sus propios ojos. En él recae la responsabilidad de decidir si debe compartir con los demás parte de cuanto sabe: ha llegado el momento de preguntarse si el lugar donde no existen ni el dolor ni el miedo es realmente perfecto... o si, por el contrario, debe rebelarse contra él y liberar así a quienes viven en la ignorancia.
Impressions:

    En Jonàs viu en una comunitat on tot està programat, des de l'edat a la que reps la primera bicicleta a la professió que et toca tenir o la teva parella o, fins i tot, t'entreguen uns dels 50 nens que es reparteixen anualment a la cerimònia del desembre, si has demanat de tenir fills (com a màxim dos, un nen i una nena). En aquest entorn no hi caben ni els sentiments, ni el dolor, ni la guerra ni cap altre esquitx d'humanitat. Al arribar a la cerimònia dels 12 anys es reparteixen les futures professions i a en Jonàs li toca ser Receptor de records, de tots els records, es a dir, dels sentiments, del dolor, de les guerres, la por, l'amor... tots els records de la història.
    És una història estranya, però interessant, et fa pensar en com poden ser les coses en el futur, esperem que un futur molt llunyà xDDDD. És el primer llibre d'una saga del que l'any que ve en sortirà també una pel·lícula. Sembla ser que l'han censurat a algunes escoles d'estats units i que a alemanya l'utilitzen per explicar Hitler... tot un fenomen vaja. Tot i que no és gaire el meu estil, està molt be, li dono un 7/10.

Trailer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada