Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

6 de febrer del 2015

El asesinato de Pitágoras


Títol original: El asesinato de Pitágoras
Autor: Marcos Chicot Álvarez
Editorial: Duomo ediciones
Idioma: Castellà
Primera edició: 2013
Pàgines: 658
Categoria: Novel·la, Històrica, Thriller, Intriga.
Webs relacionades: Web de l'autor
Us agradarà si us va agradar: El teorema del lloro de Denis Guedj  

Contraportada:

El anciano filósofo Pitágoras, uno de los personajes con más poder de su época, está a punto de elegir un sucesor entre los grandes maestros cuando en su comunidad se inicia una serie de asesinatos. Tras los crímenes se atisba una mente oscura y poderosa que parece superar al mismísimo Pitágoras. La enigmática Ariadna y el investigador egipcio Akenón tratarán de descubrir quién es el asesino a la vez que resuelven sus propios sentimientos. Un reto en el que los fantasmas del pasado se unen a las oscuras amenazas del presente.


Impressions:

Trepidant, dins el context històric de la Grècia antiga, amb un Pitàgores, ja gran, però amb plena expansió política de la seva secta. Ens aporta una visió històrica del personatge en mig d'assassinats, constants atacs a la seva comunitat, pressions polítiques, conflictes militars... I una gran història de superació de la seva filla Ariadna, amb un passat traumàtic, però amb la sort de viure dins una comunitat on les dones no eren esclaves dels seus marits/pares (tota una proesa a l'època). La veritat és que m'ha agradat molt i espero aviat poder seguir amb la segona part de la història. 8/10








Marcos Chicot parla de "El asesinato de Pitágoras" (Duomo ediciones)




Entrevista a Marcos Chicot



Explicació del sistema que es fa servir al llibre per calcular els decimals del número π utilitzant el teorema de Pitàgores (això és un extra per als frikis de les matemàtiques, no t'han d'agradar per llegir el llibre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada