Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

2 d’abril del 2010

Cuentos por teléfono

Títol: Cuentos por teléfono

Autor: Gianni Rodari
Editorial: Juventud
Col·lecció: La hora del cuento
Idioma: Castellà
Traductor/a: Ramón Prats de Alos-Moner
Primera edició: 1960
Pàgines: 143
Categoria: Imprescindible, Infantil


Contraportada:
Gianni Rodari es el creador de un auténtico y peculiar "género" de literatura infantil. Sus tramoyas son un juego sencillo y pintoresco humor, comprensible incluso para los lectores más pequeños. Pero sus juegos no constituyen una finalidad en sí mismos, sino que nacen siempre de una visión del mundo plena de realidad y de positivo optimismo.
Impressions:

Una genialitat. És el primer llibre del que en tinc consciència. És un recull d'una setantena de contes que un pare viatjant explicava a la seva filla per telèfon cada nit des de el punt d'Itàlia on li tocava dormir. Cada conte és mes imaginatiu i fantàstic que l'anterior. Si li heu de fer un regal a un nen o a una nena, us el recomano, el recordaran. 10/10

La historia interminable

Títol: La historia interminable
Autor: Michael Ende

Editorial: Alfaguara
Idioma: Castellà
Traductor/a: Miguel Sáenz
Lletres i il·lustracions: Roswitha Quadflieg
Sobrecoberta: Desi Juste
Primera edició: 1979
Pàgines: 400
Categoria: Imprescindible, Fantasia

Contraportada:



¿Qué es fantasía? Fantasía es La historia interminable ¿Dónde está escrita esa historia? En un libro de tapas color cobre. ¿Dónde está ese libro? Entonces estaba en el desván de un colegio...
Estas son las tres preguntas que formulan los Pensadores Profundos y las tres sencillas respuestas que reciben de Bastián, el protagonista de La historia interminable. Pero para saber realmente lo que es Fantasía hay que leer ese, es decir, este libro. El libro que tienes en las manos.

Impressions:

 Genial, diria que és el llibre que m'he llegit mes vegades a la meva vida, el primer cop, d'adolescent, em vaig polir les 400 pagines d'un dia per l'altre. És l'essència mateixa de la fantasia i la imaginació. Totalment imprescindible , un 10/10.

El símbol perdut


Títol: El símbol perdut

Autor: Dan Brown

Editorial: Empúries
Idioma: Català
Traductor/a: Imma Estany

Primera edició: Octubre 2009
Pàgines: 667
Categoria:  Novel·la, misteri, històrica

Web: http://www.danbrown.com/


Contraportada:
Washington D.C.: Robert Langdon, professor de simbologia de la Universitat de Harvard, vola cap a la capital dels Estats Units per donar una classe magistral al Capitoli. Poc després de la seva arribada, apareix al centre de la Rotonda un objecte amb un missatge desconcertant –xifrat en cinc símbols–. En aquesta enigmàtica inscripció Langdon hi reconeix de seguida una invitació atàvica, una crida misteriosa que prové d’un món esotèric i llunyà
Aquest descobriment coincideix amb el segrest del seu amic i mentor, Peter Solomon, filantrop i membre de la maçoneria. Langdon comprèn que els dos fets estan relacionats i no li queda sinó acceptar el repte de resoldre aquest estrany misteri. És una qüestió de vida o mort.
A partir d’aquí, Langdon és arrossegat a una aventura que el portarà cap als túnels, temples i cambres secretes de la ciutat més important dels Estats Units. 
Magnífic entramat d’històries plenes de símbols arcaics i enigmes per desxifrar. El símbol perdut és una novel·la trepidant carregada d’intriga que sorprèn a cada pàgina. Perquè, com descobrirà Robert Langdon, no hi ha secret més extraordinari que aquell que ens descobreix allò que ja teníem a la vista.
Impressions:

Als qui us agradin els seus llibres, la fórmula és la mateixa. Ciutat on anar amunt i avall (en aquest cas Washington), una "institució" antiga i més o menys secreta (en aquest cas els maçons), una altra institució ficant-se pel mig (en aquest cas, la CIA), un boig assassí, algú per salvar del boig, una dona que vagi amunt i avall amb en Langdon i un secret antic per descobrir.   Es llegeix molt bé i amb molta intensitat, té algun punt on sembla que vulgui convertir a alguna religió, a qualsevol, als ateus i agnòstics del món, però a part d'això està molt bé. Un 7/10.