Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

24 de maig de 2018

Operació Urnes

Títol original: Operació Urnes
Autor: Laia Vicens i Xavi Tedó
Editorial: Columna
Idioma: Català
Primera edició: 2017
Webs relacionades:
Categoria: Política, Història
Contraportada:
El llibre que teniu a les mans, Operació Urnes, és la crònica periodística de l'operatiu clandestí que va permetre que l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d'autodeterminació. Així, a partir del testimoni dels cervells de l'operació i dels seus principals protagonistes, molts d'ells amb pseudònim, descobrirem una història increïble que supera qualsevol relat de ficció. A partir de milers de voluntaris es va crear una xarxa popular, organitzada de forma secreta i piramidal, que va fer possible que el tresor més preuat arribés al seu destí. Un relat que sens dubte restarà per sempre a la memòria col·lectiva de moltes generacions.

«Totes les urnes que ens han robat són meves». Qui es lamenta amb un ampli somriure és en Lluís, el cervell de l’operatiu que va permetre que el dia 1 d’octubre hi hagués urnes als 2.229 col·legis electorals que es van habilitar per al referèndum d’autodeterminació. Ell és l’escollit com a coordinador logístic de l’Operació Urnes. El tresor més buscat per les forces de seguretat espanyoles i el més esperat per milions de catalans que l'1 d'octubre volen exercir el dret a decidir. Perquè sense urnes no hi ha referèndum. Així de clar.»

Impressions:

Després de 7 mesos ja començo a tenir prous ànims i concentració per tornar a llegir. L'ansietat dels fets de setembre i octubre (i la necessitat d'estar informada de tot) em va robar la concentració i encara em costa posar-m'hi. He escollit aquest llibre per tornar a llegir per raons òbvies, tot i que s'ha escrit molt sobre el procés i tot plegat últimament, saber com van arribar les urnes, les paperetes i els sobres i es va poder portar a bon port tot plegat era necessari. L'épica i els moviments que semblen trets de pel·lícules d'espies o de la Résistance son memorables. Gran feina d'investigació, moltes gràcies per aquesta crónica!

i tot i aixó...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada