Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

10 de setembre del 2016

L'elefant desapareix

Títol: Zou no shoumetsu
Autor: Haruki Murakami
Editorial: Empúries
Idioma: Català
Traductor/a: Marina Bornas i Sandra Ruiz Morilla
Primera edició: 2016
Webs relacionades: Web de l'autor (anglès)
Us agradarà si us va agradar: Qualsevol llibre d'en Murakami
Categoria: Relats, Ficció
Contraportada:
Amb l'humor impassible que el caracteritza i la seva capacitat genial per al distanciament, Haruki Murakami converteix aquesta col·lecció de relats en un assalt decidit contra la normalitat: un home veu com el seu elefant favorit s'esvaeix; una parella de noucasats pateix un atac de gana incontrolable que els obliga a atracar un McDonald's en plena nit; una noia jove descobreix que s'ha convertit en un ésser irresistible per a un petit monstre verd que apareix al seu jardí...
La selecció d'aquests disset relats magistrals escrits entre el 1980 i el 1991, la va dur a terme l'editor americà de Murakami l'any 1993. Deu anys després, el 2003, i amb el mateix títol, se'n va fer una adaptació teatral que va ser elogiada per la crítica japonesa i internacional. L'adaptació incloïa tres relats de l'obra (Son, El segon atac al forn i L'elefant desapareix).
Hilarant, hipnòtica i, sobretot, inoblidable, L'elefant desapareix és una prova més de l'habilitat de Murakami per creuar fronteres entre realitats diverses i tornar amb un tresor. 

Impressions:

Genial, com tots els seus llibres i relats. Si us agrada en Murakami, no hi ha volta de full. Tot el que escriu et porta més enllà dels límits de la realitat sense que te n'adonis i t'hi deixa atrapat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada