Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

10 de juliol de 2013

Meravelles

Títol: Meravelles
Autor: Brian Selznick
Il·lustrador: Brian Selznick
Editorial: Cruïlla
Idioma: Català
Traductor/a: Josep Sampere Martí
Primera edició: 2012
Pàgines: 639
Categoria: Aventures, Novel·la gràfica
Contraportada:
"En Ben i la Rose voldrien tenir una vida diferent. En Ben enyora un pare a qui mai no va arribar a conèixer. La Rose esta fascinada per una actriu misteriosa de la qual col·lecciona fotografies i notícies.
Quan en Ben troba, a l’habitació que havia estat de la seva mare, una pista que podria portar-lo fins al pare, i la Rose es fixa en un titular de diari que li crida l’atenció, cadascun d’ells s’embranca en una recerca desesperada.
A primera vista, la història d’en Ben i la de la Rose semblen dues trames independents; la d’ell explicada només amb paraules i la d’ella, només amb dibuixos. Però a mesura que el llibre avança, les dues històries s’entrellacen, es fonen i es converteixen en una de sola, en un relat sobre l’amistat, la vida, l’univers… i altres meravelles."
Combinant elements dels àlbums il·lustrats, la novel·la gràfica i el cinema, Brian Selznick - tal com va fer a La invenció de l'Hugo Cabret- trenca la forma de la novel·la tradicional per crear una obra molt original.
Impressions:

M'ha passat volant. És com un conte, una combinació de dues històries, una narrada i l'altra magníficament il·lustrada, creuant-se continuament, per acabar juntant-se i formant-ne una de sola. Se m'ha fet molt curta la part escrita i m'he quedat fascinada amb les il·lustracions. Li dono un 8/10.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada