Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

31 de juliol de 2011

Les històries naturals

Títol: Les històries naturals
Autor: Joan Perucho
Editorial: Edicions 62
Idioma: Català
Primera edició: 1960
Pàgines: 234
Categoria: Vampirs, Aventures, Històrica
Contraportada:

Novel·la fantàstica, novel·la històrica, novel·la d'aventures, Les històries naturals (1960) és tot això i molt més. Considerada una de les obres clàssiques de la literatura catalana de tots els temps i un punt àlgid de la narrativa fantàstica, amb aquesta novel·la Joan Perucho va recuperar l'esperit de les lectures juvenils.
La seva intenció era escriure una paròdia dels clàssics de la literatura fantàstica i del cinema de terror. El resultat: una original i divertida reconstrucció, irònica i erudita, de la Catalunya del segle XIX protagonitzada per un naturalista escèptic, Antoni de Montpalau, que s'inicia en el misteri d'un cavaller de Jaume I convertit en vampir. A la recerca de noves víctimes, Onofre de Dip recorre el Maestrat i el Berguedà, un territori que Perucho converteix en escenari d'aventures meravelloses.
Passats cinquanta anys de la seva publicació, Les històries naturals manté plenament avui dia la seva vigència.
 Impressions:
Tot i que als inicis em va semblar feixuc pel llenguatge (al que t'acostumes ràpidament) i els fragments en català i castellà antic i, fins i tot, en llatí... l'he trobat una història molt divertida i interessant. Explica el final d'Onofre de Dip (l'unic vampir català documentat de la història) en una persecució plena d'aventures i, a sobre, en plena guerra. M'ha agradat molt i li poso un 8/10


Compra aquest llibre a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada