Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

9 d’agost del 2016

Vaca sagrada

Títol: Holy cow
Autor: David Duchovny
Il·lustracions: Natalya Balbona
Editorial: Empúries
Idioma: Català
Traductor/a: Marc Rubió Rodon
Primera edició: 2016
Categoria: Faula, Crítica social
Contraportada:

L'Elsie Bovary és una vaca, i una vaca força feliç. Passa les monòtones jornades pasturant, fent la migdiada i xerrant amb la seva millor amiga, la Mallory. Una nit, l'Elsie i la Mallory s'escapen d'amagat dels camps on solen pasturar; però mentre la Mallory s'acosta a flirtejar amb els toros de la tanca del costat, l'Elsie se sent atreta cap a la granja del pagès. A través d'una de les finestres, veu la família reunida al voltant d'una caixa lluminosa -es veu que en diuen televisor- i el que el Déu Caixa revela sobre les granges de carn industrial sacseja completament els fonaments de la vida tranquil·la de l'Elsie.
Així doncs, només hi ha una solució: fugir cap a un món millor i més segur. I vet aquí com un grup d'animals format per l'Elsie, la vaca; el Shalom, el porc lector de la Torà convertit fa poc al judaisme; i el Tom, un gall dindi eixerit que no sap volar però que pot fer servir perfectament un iPhone amb el bec, es dirixeixen a l'aeroport disfressats d'humans i carregats amb uns passaports robats amb la intenció de fugir i trobar un lloc on viure.

Les carismàtiques criatures de David Duchovny ens assenyalen el camí cap a la comprensió mútua i la tolerància que el món necessita desesperadament.

Impressions:


No es el tipus de llibre que acostumo a llegir, tot i això m'ha semblat, alhora que divertit, que en molts moments li fot unes clatellades, sempre des de una perspectiva de vaca nord-americana, a algunes de les realitats que ens envolten, tant com a humans en general, com a la forma d'interaccionar amb el mon animal de les diverses religions majoritàries. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada