Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

15 de gener del 2011

El tapiz del vampiro

Títol: El tapiz del vampiro
Autor: Suzy McKee Charnas
Editorial: Alamut
Idioma: Castellà
Traductor/a: Albert Solé
Primera edició: 1980
Pàgines: 351
Categoria: Novel·la, Terror,  Vampirs
Contraportada:
 El doctor Weyland es el profesor más respetado de una pequeña universidad de Nueva Inglaterra. Alto, maduro, de pelo acerado, sus modales anticuados cautivan a los estudiantes, y un magnetismo especial rodea todos sus actos.

Sin embargo, Weyland es un nombre falso, sus credenciales académicas son inventadas, y tras la fachada del erudito absorto en su trabajo se oculta el mayor depredador que el mundo ha conocido, uno cuya presa son los seres humanos.

A través de los siglos, el vampiro ha sobrevivido mimetizándose en la sociedad humana. Ahora es profesor de antropología, lo que resulta irónico dadas sus costumbres alimenticias...

Pero Weyland no es el monstruo que cae víctima de sus sentimientos humanos. Es el monstruo que perdura. Y hará todo cuanto esté en su mano para protegerse a sí mismo y su modo de vida.
Impressions:

M'ha agradat molt. No és el típic vampir de Hollywood o de novel·la barata, ni tan sols en la manera de menjar, hi ha una bona feina de construcció de personatge i de pensar com un depredador. La història està molt aconseguida i és de bon llegir, li dono un 7/10

En flames i L'ocell de la revolta (Els jocs de la fam II i III)

Títol: En flames i L'ocell de la revolta (Els jocs de la fam II i III)
Autor: Suzanne Collins
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Els jocs de la fam
Idioma: Català
Traductor/a:
    En flames - Armand Carabén i Mercè Santaulària
    L'ocell  de la revolta - Armand Carabén 
Primera edició:
    En flames - 2009
    L'ocell  de la revolta - 2010
Pàgines:
    En flames - 421
    L'ocell  de la revolta - 424
Categoria: Ciència Ficció, Aventures
Contraportada:

    En flames
Contra tot pronòstic, la Katniss i en Peeta han guanyat els Jocs de la Fam. però per ara la recompensa d'una vida segura i sense complicacions haurà d'esperar. Han vençut desafinat les normes imposades pel Capitoli i, sense voler-ho, s'han convertit en l'espurna de la revolta imminent. El foc es propaga i el Capitoli clama venjança.
    L'ocell  de la revolta
La Katniss ha tornat a desafiar i a vèncer el Capitoli, però, tot i haver sortit victoriosa del camp de batalla, al poder no li agrada perdre. El president Snow vol revenja i ha deixat ben clar que tothom corre perill: la familia de la Katniss, els seus amics i qualsevol habitant del Districte 12.
Impressions:

Genial, segueixen en la mateixa linia del primer llibre,  però amb alguns girs argumentals i amb la constant evolució dels personatges que els fan adictius. Un 8/10 per tota la saga.

Soy leyenda

Títol: Soy leyenda
Autor: Richard Matheson
Editorial: Editorial Planeta
Idioma: Castellà
Traductor/a: Manuel Figueroa
Primera edició: 1954
Pàgines: 190
Categoria: Ciència Ficció, Terror
Contraportada:

Robert Neville es el único superviviente de una guerra bacteriológica que ha asolado el planeta y convertido al resto de la humanidad en vampiros. Su vida se ha reducido a asesinar al máximo número posible de estos seres sanguinarios durante el día, y soportar su asedio cada noche. Para ellos, el auténtico monstruo es este hombre que lucha por subsistir en un nuevo orden establecido.

Todo un clásico en su género, éste es un perturbador relato sobre la soledad y el aislamiento y una reflexión sobre los binomios como normalidad y anormalidad, bien y mal, que se evidencian como una mera convención derivada del temor y el desconcierto ante lo diferente.
Impressions:

Ès un llibre molt interessant i a estones angoixant. Un cas d'aïllament portat a l'extrem i de com algú que creu en una sèrie de normes establertes i es pensa que està fent les coses que s'han de fer, pot arribar a ser ell qui està fora de la normalitat. Li poso un 7/10