Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

5 de maig del 2020

Balla, balla, balla

Títol original: Dansu Dansu Dansu
Autor: Haruki Murakami
Editorial: La Butxaca
Idioma: Català
Traductor/a: Núria Parés i Alexandre Gombau
Primera edició: 1988
Webs relacionades: Web de l'autor (anglès)
Us agradarà si us va agradar: Qualsevol altre llibre de l'autor o d'en Kafka
Categoria: Novel·la, Ficció
Contraportada:
Balla, balla, balla narra les desventures surreals però versemblants d'un home sense nom que es guanya la vida com a redactor de reportatges per a revistes. El protagonista es veu obligat a tornar al sòrdid hotel Dolphin, on fa molt de temps es va allotjar amb una dona que estimava malgrat no saber-ne ni tan sols el nom. Des d'aleshores, la dona ha desaparegut sense deixar rastre i una gran multinacional ha comprat l'hotel i l'ha reconvertit en un establiment modern, sense personalitat, d'estil occidental. Balla, balla, balla és un assalt als sentits, mig novel·la negra mig especulació metafísica, una faula perfecta del nostre temps i que atrapa tant o més que una cançó de rock que trona a tot volum a través de la finestra d'un cotxe esportiu.
 Impressions:

Cada dia disfruto més amb els llibres d'aquest home. La seva capacitat de saltar entre la realitat i móns propers a ella, però tan distants em deleix, i que es noti tant la seva devoció per Kafka em fascina (fins i tot els seus protagonistes el llegeixen xD) 

Una altra joia d'en Murakami trobada de segona mà a la llibreria Taifa de la Vila de Gràcia (esperem que sobrevisqui al confinament)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada