Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

8 de setembre del 2015

Homes sense dones

Títol: Onna no inai otokotachi
Autor: Haruki Murakami
Editorial: Empúries
Col·lecció: narrativa
Idioma: Català
Traductor/a: Albert Nolla i Jordi Mas López
Primera edició: 2015

Us agradarà si us va agradar: Qualsevol llibre d'en Murakami
Categoria: Relats, Ficció
Contraportada:
"Per molt que t'entenguis amb algú, per molt que l'estimis, és impossible veure tot el que amaga dins el cor. I, si vols fer-ho, l'únic que aconsegueixes és patir... L'única manera de veure realment els altres és mirant ben endins d'un mateix."
Amb la mestria de què només són capaços els grans narradors, Murakami ens acosta la seva personal visió sobre el complex món de les relacions entre homes i dones. Amor, obsessió, traïció, infidelitat, pèrdua, silenci… Els homes condueixen aquestes històries plenes d’observacions i reflexions subtils i incisives sobre les relacions de parella, mentre les dones, entorn de les quals gira la vida dels homes i aquestes sis històries, són les grans protagonistes absents. Absents de cos, però presents en ànima. Plenes dels elements que caracteritzen la prosa d'un dels escriptors més importants de la nostra època: la música pop dels Beatles, les referències a Kafka, els personatges solitaris, introspectius i melancòlics, i un humor subtil; aquestes històries punyents i brillants ens endinsen en els abismes de l'ànima humana.

Impressions:

És un conjunt de relats sobre personatges masculins que per diversos motius estan (alguns més que altres) sense dones. És com un petit tast de diverses situacions que en algun cas, per exemple Samsa enamorat, el relat més kafkià, et deixa amb ganes de llegir-ne un llibre sencer sobre ell. En general, es una llàstima que sigui tant curt tot plegat. 8/10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada