Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

23 de novembre del 2013

Inferno

Títol: Inferno
Autor: Dan Brown
Editorial: Empúries Narrativa
Idioma: Català
Traductor/a: Esther Roig
Primera edició: 2013
Pàgines: 632
Categoria: Novel·la, Intriga, Viatges
Webs:
Contraportada: (recomano no llegir la contraportada, però si ho voleu fer, només cal que ho marqueu amb el ratolí)

"Els llocs més obscurs de l'infern estan reservats per a aquells que mantenen la neutralitat en temps de crisi moral."
El professor de simbologia Robert Langdon es desperta en un hospital en plena nit, desorientat i adolorit per una ferida al cap. No recorda res de les últimes trenta-sis hores, ni com hi ha arribat, ni l'origen del macabre objecte que els metges descobreixen entre les seves pertinences. El món d'en Langdon de seguida es capgira i ell es troba fugint per Florència amb una noia estoica, la Sienna Brooks, que li salva la vida amb les seves enginyoses maniobres. En Langdon no triga a adonar-se que porta a sobre uns codis preocupants creats per un científic excepcional -un geni amb una obsessió per la fi del món que només és comparable a la seva passió per una de les obres més influents que s'han escrit mai, l'ombrívol càntic de l'Infern del poema èpic la Divina Comèdia.
En una cursa contra rellotge per indrets tan emblemàtics com el Palazzo Vecchio, els jardins de Boboli i el Duomo, en Langdon i la Sienna descobreixen una xarxa de passatges ocults i secrets antics, com també un nou i aterridor paradigma científic que s'utilitzarà o bé per millorar enormement la qualitat de la vida a la Terra... o bé per destruir-la.
Dan Brown, en la seva novel·la més absortent i provocadora fins ara, ha tornat a apujar el llistó. Inferno és una lectura extraordinàriament entretinguda, una novel·la que captivarà els lectors amb la bellesa de l'art, la història i la literatura clàssica italianes, alhora que els plantejarà qüestions provocadores sobre el paper de la ciència en el nostre futur.

Impressions:

Trepidant. Com totes les novel·les protagonitzades per en Langdon, un no parar d'anar amunt i avall amb una muntanya d'informació d'art molt interessant. Enganxa desde la primera fins a la última línia i convida a buscar informació dels moviments dels personatges. Un 8/10.




L'Infiern segons Botticelli (ca. 1480–1495).



La simfonia de Dante, de Franz Liszt






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada