Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

12 de maig del 2010

Les serps cegues

Títol: Les serps cegues
Guió: Felipe Hernandez Cava
Dibuix: Bartolomé Seguí
Editorial: Inrevés Edicions
Col·lecció: Bueno & Raro
Idioma: Català
Traductor/a: Neus Canyelles
Primera edició:  Gener 2010
Format: Llibre cartoné, color.
Pàgines: 72
Premis:
  • Premi millor obra i millor guió del Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2009
  • Premi Nacional de Còmic 2009 del Ministeri de Cultura
Categoria: Novel·la gràfica, històrica
Contraportada:
La revolució tenia un preu. Les Serps Cegues captiva per la seva trama i enlluerna pel seu dibuix. Una obra majúscula de la narrativa gràfica que té com rerefons les traïcions de la nostra Guerra Civil, com a metàfora del paradís perdut dels revolucionaris. Els personatges de la història són producte del seu temps, on els matisos no existien, quan la dialèctica de les idees es desenvolupava a les barricades i les trinxeres. Van vendre la seva ànima per una utopia impossible i el diable mai dubte a l´hora de cobrar els deutes. Un còmic que arranca l´estiu de 1939 a Nova York per traslladar-nos en el temps i l´espai a la Barcelona en ebullició de la primavera de 1937. El desenllaç magistral i brutal té lloc a la ciutat dels gratacels on els protagonistes brinden per la malenconia.
Impressions:

No és fàcil ampliar la informació que dona la contraportada sense desvetllar quelcom important a la història, així que només us diré que ha sigut una gran troballa i que val molt la pena de llegir, així com de gaudir de la gran qualitat del dibuix. Al meu entendre es mereix un 9/10

11 de maig del 2010

Yo, Vampiro


Títol: Yo, vampiro
Guió: Carlos Trillo
Dibuix i entintat: Eduardo Risso
Editorial: Norma editorial
Col·lecció: Made in Hell 2

Sèrie de 4 números:
   1. La resurrección
   2. La maldición
   3. La destrucción
   4. La resolución
Idioma: Castellà
Primera edició: 2005
Format: B/N
Categoria: Novel·la gràfica


Contraportada:
¿Quién es? ¿Qué es? A veces, sólo un triste animal solitario que trata de ocultarse del hombre. Otras veces, un humano que busca compañía. Siempre, un niño vampiro con más de cinco mil años de edad... que busca la paz eterna.
Eduardo Risso (100 balas) pone sus tintas al servido de Carlos Trillo para narrar las desventuras de un vampiro sin nombre, atrapado en un mundo y un tiempo que no son los suyos.
Impressions:

    És la història d'un nen de la època egípcia, fill d'un faraó, que un estrany fenòmen va convertir en inmortal junt amb una terrible enemiga, la sacerdotesa Ahmasi, que el persegueix per la història. Molt bona història i bones il·lustracions en blanc i negre, li dono un 7/10.