Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

10 de juliol del 2013

Meravelles

Títol: Meravelles
Autor: Brian Selznick
Il·lustrador: Brian Selznick
Editorial: Cruïlla
Idioma: Català
Traductor/a: Josep Sampere Martí
Primera edició: 2012
Pàgines: 639
Categoria: Aventures, Novel·la gràfica
Contraportada:
"En Ben i la Rose voldrien tenir una vida diferent. En Ben enyora un pare a qui mai no va arribar a conèixer. La Rose esta fascinada per una actriu misteriosa de la qual col·lecciona fotografies i notícies.
Quan en Ben troba, a l’habitació que havia estat de la seva mare, una pista que podria portar-lo fins al pare, i la Rose es fixa en un titular de diari que li crida l’atenció, cadascun d’ells s’embranca en una recerca desesperada.
A primera vista, la història d’en Ben i la de la Rose semblen dues trames independents; la d’ell explicada només amb paraules i la d’ella, només amb dibuixos. Però a mesura que el llibre avança, les dues històries s’entrellacen, es fonen i es converteixen en una de sola, en un relat sobre l’amistat, la vida, l’univers… i altres meravelles."
Combinant elements dels àlbums il·lustrats, la novel·la gràfica i el cinema, Brian Selznick - tal com va fer a La invenció de l'Hugo Cabret- trenca la forma de la novel·la tradicional per crear una obra molt original.
Impressions:

M'ha passat volant. És com un conte, una combinació de dues històries, una narrada i l'altra magníficament il·lustrada, creuant-se continuament, per acabar juntant-se i formant-ne una de sola. Se m'ha fet molt curta la part escrita i m'he quedat fascinada amb les il·lustracions. Li dono un 8/10.












8 de juliol del 2013

Lliures o morts

Títol: Lliures o morts
Autors: Jaume Clotet i David de Montserrat
Editorial: Columna
Idioma: Català
Primera edició: 2013
Pàgines: 458
Categoria: Històrica, Política, Aventures
Contraportada:
« L’única família que teniu ara es diu Catalunya, i té quatre-cents mil fills que són els vostres germans, els vostres fills, pares i mares, avis, oncles i cosins. Ells ara necessiten que gent com vós els protegeixi de les males ànimes que vénen de totes bandes contra la nostra llibertat».
Ermengol Amill (1665-1732) abandona el seu Pallars natal i es converteix involuntàriament en fuseller de muntanya durant la guerra de Successió. Europa és un gran tauler d’un immens joc d’interessos per definir el futur del Vell Continent i Catalunya n’esdevé la peça clau. Aquest heroi oblidat lluitarà contra els borbònics fins a les darreres conseqüències. La tria entre la llibertat i la mort protagonitza una de les aventures més formidables i desconegudes de la història de la nostra nació.

Impressions:

M'ha agradat molt (li dono un 8/10), s'hauria de tenir en compte l'Ermengol Amill en les diades de l'11 de setembre. Et fa bullir la sang llegir com ens van anar abandonant tots els europeus per deixar-nos sota les bombes d'un poble que, encara ara, ens veu com un poble conquerit al que poden trepitjar... encara que a ells els bulli la sang veient que, desprès de 300 anys, seguim encaparrats i lluitant per els nostres drets, la nostra cultura, la nostra llengua... per la nostra terra! Visca Catalunya! |¡*¡|