Pàgines

Benvingut/da

“Un llibre no té interès si no duu dins una bona part del cor del seu autor”
(Mauricio Wiesenthal, 1943, escriptor català).

8 de juliol del 2013

Lliures o morts

Títol: Lliures o morts
Autors: Jaume Clotet i David de Montserrat
Editorial: Columna
Idioma: Català
Primera edició: 2013
Pàgines: 458
Categoria: Històrica, Política, Aventures
Contraportada:
« L’única família que teniu ara es diu Catalunya, i té quatre-cents mil fills que són els vostres germans, els vostres fills, pares i mares, avis, oncles i cosins. Ells ara necessiten que gent com vós els protegeixi de les males ànimes que vénen de totes bandes contra la nostra llibertat».
Ermengol Amill (1665-1732) abandona el seu Pallars natal i es converteix involuntàriament en fuseller de muntanya durant la guerra de Successió. Europa és un gran tauler d’un immens joc d’interessos per definir el futur del Vell Continent i Catalunya n’esdevé la peça clau. Aquest heroi oblidat lluitarà contra els borbònics fins a les darreres conseqüències. La tria entre la llibertat i la mort protagonitza una de les aventures més formidables i desconegudes de la història de la nostra nació.

Impressions:

M'ha agradat molt (li dono un 8/10), s'hauria de tenir en compte l'Ermengol Amill en les diades de l'11 de setembre. Et fa bullir la sang llegir com ens van anar abandonant tots els europeus per deixar-nos sota les bombes d'un poble que, encara ara, ens veu com un poble conquerit al que poden trepitjar... encara que a ells els bulli la sang veient que, desprès de 300 anys, seguim encaparrats i lluitant per els nostres drets, la nostra cultura, la nostra llengua... per la nostra terra! Visca Catalunya! |¡*¡|

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada